Axilurkur påbörjad.....

En mkt duktig valp åt med god aptit ....visst var smaken annorlunda men lite mat går alltid ner. "Syrrorna" är vakna nu och Caroline var med ut på promenad.


Kloklippningen gick superbra...

Jag, matte och Freja gick till djuraffären och fick hjälp med manikyren. Och inte var det några problem heller jag skötte mig som den stjärna jag är. Jag satt still i mattes famn och sa inte ett knyst ...jag inte så mkt som nosade på klosaxen ens hmmm matte hade nog räknat med något annat ...där ser du matte man ska inte tro på allt man läser. Jag är ju så van vid att du trycker och känner på mina tassar i tid och otid så det där var en enkel match. Så efter manikyren sov jag i mattes famn som en stock hela vägen hem.....

Tyvärr hade ju matte glömt kameran så några bilder blev det ju inte...ja ja en annan gång kanske.

På kvällen när husse kom hem åkte vi iväg till Ågesta och promenerade och vet ni va min mage är sig själv igen häääärligt! Så jag gissar väl att det blir avmaskning i dagarna då?!

I går skulle ni ha sett....

På kvällen ser husse ett konstigt sken i köket och det brummar konstigt utanför ...man hör att det är barn som skriker glatt och högt så husse går ut på balkongen och snacka om att vi alla blev förvånade ....det kändes som om luftballongen tänkte landa hemma hos oss oj oj oj va nära den var korgen svävade bara ett par meter från balkongen. Matte sa att det inte var första gången ....och som dom kämpade för att få ballongen att stiga. Tyvärr tog det lite tid för matte att hitta kameran men fotot ger alla fall en fingervisning om hur lågt den flyger. Förra gången detta hände var de tvungna att tillkalla polis då ballongen landade på stora vägen och höll på att träffa elledningarna över järnvägsspåret. Denna gång hann de alla fall till Martinskolans fotbollsplan ...kanske inte heller en ultimat landningsplats men i alla fall.


Ja jag är glad att jag inte satt i den korgen alla fall.......


Häromdagen var vi till Tallkrogen....

Ja vi skulle lämna in Frejas dator ...så matte tog med sig "bärselet" och gosefilten eftersom det skulle bli en låååångpromenad så får man ju förstå att jag är en alldeles för liten kille för det utdraget. Så nyfiken begav jag mig i väg. Och det fanns mkt och se vill jag lova. Vare sig man ser det från min höjd eller bärhöjd. Men man blir trött också och då är det ju tur att "bärselet" finns så man kan få sova på vägen.

Här är en bild på mig och matte när vi åker tunnelbanan....ja vi gjorde det hem. Sen kom husse och hämtade oss med bilen i FC för regnet ööööset  ner. Tunnelbana var helt okey det också.



För det blir ju tungt för matte att bära mig på armen



ZZZZZZZZZZZZZZ sov så gott


Orolig mage

Magen vill inte riktigt ge me sig....matte är orolig. Men idag ska vi i alla fall i väg för lite manikyr på djuraffären får väl se hur det går. Matte hoppas att i framtiden kunna klippa dom i alla fall när hon är mer säker på hur man gör. I går åkte vi till Kungens kurva för att lämna in Frejas dator som vanligt så passade jag på att njuta av bilfärden med en liten tupplur. På kvällen var Rosi, Leo, Martin och Sammy här och åt mat hemma hos oss. I morse när jag var ute med husse och matte innan husses skulle gå till jobbet så mötte vi en pudeldam oj va det var läskigt ....jag hoppade upp hos husse och satt där och darrade ..... Ja hon pratade mkt och högt den där damen så inte undra på att man blev lite skakig!

Nu sover jag som bäst




Lös i magen....risdiet ordinerad

Ja i går kväll blev jag jättelös i magen och matte ringde Bagarmossen för att höra vad göra nu? Och det visade sig att man får bara käka en tsk ris varannan timme och inget riktigt krubb på 12 timmar ...hmm men snart har det gått tolv timmar men akta re va matte har fått jobba i natt ...ris ..utgång ...ris utgång...ja och så har det hållt på ....men snart vankas det mat. Ja om 2 timmar alla fall så det finns hopp....hoppas magen ger med sig ...för jag ska ju egentligen avmaskas på torsdag men vi får väl se hur magen bestämmer sig för att det ska bli!

Efter en chockerande upplevelse...

Sover jag nu tryggt intill matte ....nu skulle ha sett det kom in en fågel i vardagsrummet mitt i min lek....matte blev livrädd och tog upp mig i famnen jag kände på hennes hjärtslag att det INTE var som det skulle. Fågeln måste ut ...och efter att ha flaxat ett varv runt vardagsrummet så styrde den rakt in i högsta hastighet i köksfönstret ...PANG och så föll den död ner på köksgolvet.



så grannen kom in och hjälpte matte som var skärrad att göra sig av med fågeln.

Husses semester är slut...buhu buhu

Lilla jag blir ju såå ledsen ju när min husse ska gå. Matte busade lite med mig så jag skulle få annat att tänka på och slapp sitta vid dörren. Snart ska jag äta lite frukost och gå en promenad till brevlådan....så försäkringsbolaget drar försäkringspremien med autogiro nästa gång......

Matte har möblera om hela vardagsrummet så det inte finns något bus att hitta på för att retas ,,,hmmm jag som just kommit på att man kan krypa in under bäddsoffan så tjoff så bäddade matte i hop den....Och nu har jag skjutit in min godisleksak under fåtöjen ...vad göra nu...för krafsa på möblerna får man inte !!! Eller??? Om jag lägger huvudet på sne då??? Sitter mitt allra finaste då??? Valpögonen då??? Nope inget funkar....


Nya äventyr....

Idag har jag fått en välkomstpresent av vår granne Joy ch det var ingen dålig present heller en grissvans minsann. MUMS med stort M säger jag er bara



Ja för övrigt så har matte och Julia bakat idag ,,,,Julia bakade scones och bjöd sin syster på frukost. Och matte bakade bullar och då får man förstå att mattes kusin och grannen Joy ville vara med och fika så det blev en härlig fikastund i solen ute på gården.















Husse sprang mellan fikabordet och tvättstugan så därför har han inte lyckats fastna på bild.

Grattis matte och husse ....



Nu börjar ni ju ha koll på det här med nödig och utgång....det är väl härligt att gå ut på natten och tidigt påmorgonen ....på natten för att spana fladdermössen på baksidan och på morgonen för att höra fågelkvitter livet leker ....men ni ser lite sömniga och vimmelkantiga ut fast det är ju bara en bonus som jag ser det hehe=)

Jag är så glad för jag hittade häromdagen en väldigt lurvig toffel i Julias rum ....och jag fick den att behålla ...så det är som att ha en lurvig kompis värsta sällskapet alltså.

 

I natt sov Mathias och Elin hemma....

Det var ju mysigt för då hann jag ju gosa lite med honom på morgonen. Senare under dagen åkte matte och Freja i väg på smet och klet kurs på makeupstore. Jag var hemma med husse och Julia. På förmiddagen hade husse och matte överraskat mig med en ny pipleksak, dentaltuggben och ett sele nu kan det ju vara så att matte och husse överskattade hur liten jag är för det var lite väl tajt hehe=) Så nästa gång får jag säkert åka med och prova.......




Åh va jag lurade matte i natt hehe=)

Jo du vet jag drog upp henne vid 00 tiden för en liten promenad men då märkte jag när vi kom ut att det regnade och jag är ju ingen "singing in the rain-fan" precis så jag protesterade tills matte inte hade något val än att ta in mig. å gick hon på toaletten och då passade jag på och gjorde ifrån mig på hallmattan hihi=) och det märkte inte matte så hon trampade i det ....det var roligt....ni skulle ha sett va förvånad hon blev.

Besök hos veterinären för vaccination....

Ja i morse väckte jag husse och matte kl 6.30 för lite promenad.....efter en god frukost och en promenad åkte vi iväg till djurkliniken i Farsta och träffade en trevlig kvinna som bjöd mig på godis. Utan ett ljud tog jag mitt vaccin och pussade sedan kvinnan hejdå och fortsatte mot nya äventyr.



Här står jag och väntar .....Ja tycker matte ser lite spänd ut, hmmm




Nu är vi hemma igen i hemmets lugna vrå


Grillning och kusinbesök....

Ja inte min kusin alltså utan mattes kusin och hennes barn. Vi var ute i gröngräset och njöt av skuggan...ja jag är ju inte så mkt för värme. Så det gäller att vara försiktig.


Här är Rosi och Martin


Husse jag och Julia


Alex, Julia, JAG (Moppe), Rosi, Martin, Sammy och Caroline.



Freja, Caroline, Husse, JAG och Julia....

Idag har jag bara varit på hemmaplan....

Ja i dag har det varit ganska lugnt...matte och husse har haft tvättstugan. Det förstår man ju att det blir en hel del tvätt i den här familjen dom är ju några stycken ...I morgon ska Caroline åka till en kompis och sen åker hon hem till Laxå. Så krypte familjen lite grann.




En innehållsrik måndag ....

Ja som jag berättade var vi och handlade lite saker till mig i dag .....



Så nu har jag provat på att borsta tänderna ...borsta mig och BADAT *plask**splasch*



Och jag har kommit på att mattes hår är bland de roligaste som fanns....det bjuder liksom in till lek *dragkampare*
Och husses öron vad ska dom annars vara till om inte som bitleksak.



På torsdag ska jag ta min andra vaccin för då blir jag tolv veckor......*mattes ögon tåras*

Min nya fina dörrskylt....

Ja då var man invigd då och har hamnat med de andra familjemedlemmarna med namn på ytterdörren....inte för att jag kommer att skrämma någon brevbärare precis.



Vi har ju också hunnit göra lite inköp som sagt var....och de snälle mannen bakom kassan skulle ge matte och husse lite råd om kloklippning och höll mig för att titta på klorna....jag tittade lite snällt på honom och tänka sig då fick jag sova på hans arm. Matte såg lite ängslig ut när jag låg kvar för länge.

Min första dag i mitt nya hem....

Ja den första natten gick ju jättebra ...inga problem med kisseriet. Ja matte och husse har väl inte riktigt lärt sig att tyda mina signaler än, men jag kan ju det här rätt bra. Jag kan redan sitta innan jag får min mat och väntar på varsågod. Jag sover ju väldigt mkt som vi småkillar gör. Men akta er att jag kan busa när tillfälle ges.



Och ni ska bara veta hur många vi är i min familj....när jag, matte och husse kom hem var Freja hemma och tog emot oss. Så då var vi 4 ....senare under söndagen kom Mathias och Julia och vid 20 tiden åkte vi bilen in till Östra station och hämtade Alex från kollobussen. Så var vi 7 och tänk hur mkt kel det blir ...inte undra på att man trivs ....bäst att ladda batterierna för morgondagen då kommer ytterligare en familjemedlem Caroline....zzzzzzzzzz

En mops gör entré

Hej

Det är jag som är Moppe och här kommer jag lämna mina dagliga avtryck...voff *viftar på svansen*



Jag är född den 23 april 2009 i Tjeckien så jag har rest långt för att komma till min nya familj. Först reste jag och mina kullbröder från Tjeckien till Halmstad med mina mopsförmedlare Josef och Hana http://www.mopsformedlingen.se/ där kom matte och husse och hämtade mig ...så har jag åkte bil i 42 mil hem till Stockholm.



Bilresan gick jättebra ....vi stannade många gånger och jag fick nosa runt lite ....men mest så gjorde jag min favoritsyssla ZZZZov. Jag återkommer senare med vidare information mat och sov klockan ringde just ...dags att sova.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0